Index Vakbarát Hírportál

BKK-vezérigazgató: Úgy érezzük, egyesek a lejáratásunkon dolgoznak

2022. október 10., hétfő 08:27

Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója interjút adott, amelyben többek között arról beszélt, úgy érzi, egyesek azon dolgoznak, hogy lejárassák őket, akadályozzák a munkájukat.

A BKK vezetője a forbes.hu-nak adott interjúban beszélt arról, hogy miként érinti őket az energiaválság. Kifejtette, hogy a BKK-nál – amely közlekedésszervező- és fejlesztő feladatot lát el – jóval kisebb ez a teher, mint a BKV-nál, ugyanis az utóbbinál csapódik le a közlekedési eszközök üzemanyag- és áramköltsége. Mindemellett náluk várhatóan 160 millióról 430 millióra nő a költség (amely viszont eltörpül a BKV több tízmilliárdos várható költségei mellett). 

Walter Katalin arra is kitért, hogy gyakran úgy érzik, egyesek a lejáratásukon dolgoznak. „Egy példa, amikor kerékpársávot létesítettünk a Karolina úton, másnap már voltak, akik »halálsávról« beszéltek […]. Ugyanarról a dologról az egyik oldal el tudja mondani, hogy fehér, a másik pedig, hogy fekete. Ebben élni nagyon kontraproduktív és frusztráló, főleg a munkatársaknak” – fogalmazott a vezérigazgató, hozzátéve:

Sokszor érezzük azt – és szerintem jogosan –, hogy ellenszélben dolgozunk: vannak, akiknek az egyetlen célja, hogy lejárassák vagy akadályozzák a munkánkat.

„Vezetőként számomra ez azért is nagyon szomorú, mert pontosan látom azt a rengeteg áldozatot és hatalmas munkát, amit a kollégáim beletesznek a legkülönbözőbb területeken abba, hogy jobbá tegyék a fővárosiak életét, mert végső soron a BKK ezen dolgozik. Nem vagyunk hibátlanok persze, de az se igaz, hogy csak rossz dolgokat csinálunk, ezért érzem tisztességtelennek ezt a helyzetet. Persze nem csak a BKK küzd ezzel ma, és fájó, hogy kicsit más hozzáállással, kooperatívabb közhangulatban mennyivel több jó dolgot lehetne csinálni.

Szeretem ezt a várost, szeretem ezt az országot, és tényleg rossz azt látni, hogy mennyire a »kihagyott lehetőségek« országa vagyunk ma sok szempontból

– mondta Walter Katalin az interjúban.

A vezérigazgató azt is hozzáfűzte, hogy a 2024-es önkormányzati választás fontos mérföldkő lehet az ő szempontjából, de adott esetben, ha egy jobboldali városvezetés választanak meg, akkor velük is együtt tudna dolgozni, amennyiben a közeg megfelelő lesz hozzá. 

Persze azért két lábbal a földön állva pontosan tudom, hogy vannak kérdések ma Magyarországon, amelyeknek az eldöntésében a főszerepet a politikai lojalitás és nem a teljesítmény határozza meg

– mondta a Forbesnak a BKK élére 2020 végén kinevezett vezérigazgató.

Rovatok