Index Vakbarát Hírportál

Itt a megoldás, ha több rezsiszámlát kapott az MVM-től

2022. október 11., kedd 20:22

Akik egyszerre több számlát kapnak az MVM-től, a feltüntetett határidőn túl december 15-ig kamatmentesen halasztva is fizethetnek, és részletfizetést is igényelhetnek – jelentette be az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. kedden.

A vállalat közleményéből kiderül, hogy az új rezsiszabályok szerint készült első számlák kiállítása augusztusban kezdődött meg, és azóta csaknem 11 millió számlát küldött ki az MVM. Felhívták a figyelmet arra, hogy azok a lakossági ügyfelek, akiknek az elmúlt időszakban a cég még nem állított ki számlát, egyszerre több számlát fognak kapni, amelyek fizetési határideje meg fog egyezni.

Figyelembe véve, hogy ezek egyidejű befizetése jelentős anyagi teherrel járhat, az ügyfeleknek a számlákon feltüntetett fizetési határidőn túl lehetőségük lesz halasztott módon, december 15-ig rendezni ezeket

– hívta fel erre a figyelmet az MVM, aki úgy folytatja kiáltványát, hogy a kamatmentes halasztott fizetés minden érintett ügyfélnek automatikus lesz, nem kell külön igényelni. Ezen túl pedig igényelhető a szolgáltatónál kamatmentes részletfizetés is. Ezt abban az esetben célszerű kérelmezni, ha valaki december 15-ig nem tudja rendezni a számláit. 

A cég közleményében jelezte azt is, hogy októberben megkezdődik a számlák kiküldése a társasházaknak, valamint a nagycsaládos ügyfeleknek részére is. Emlékeztettek arra, hogy augusztustól a társasházak földgáz esetében kedvezményes többletmennyiségre jogosultak. Jogosultak rá továbbá a nagycsaládos fogyasztók is, az ezzel kapcsolatos igényeket kormányablakon keresztül lehet benyújtani.

A kedvezmények nem fognak elveszni

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. felhívta arra a figyelmet, hogy a rezsicsökkentett ár azon családi fogyasztói közösségek számára is biztosítva van, akik olyan családi házban vagy ikerházban élnek, ahol legfeljebb négy, egymástól elkülönülő lakás található, de csak egy közös gázórával rendelkezik – az ehhez szükséges hatósági bizonyítványt a település jegyzőjénél kell igényelni, a kedvezmény érvényesítése pedig legkorábban októbertől lehetséges.

A számlázási rendszer a gyógyászati segédeszközt igénybe vevők részére a rezsicsökkentett árat jelenleg még a 2523 kilowattóra kedvezményes mennyiségig veszi figyelembe, abban a többletkedvezmény még nem jelenik meg.

A többletkedvezmény azonban nem vész el: legkésőbb az elszámolási időszak végén érvényesítik.

A nem lakossági egyetemes szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek esetében szeptember végéig bezárólag megtörtént a számlák kiállítása, az október 1-je utáni szabályok szerinti számlákat az informatikai fejlesztés elvégzését követően fogja az MVM Next kiküldeni – derült ki a vállalat MTI-hez eljutatott közleményéből.

(Borítókép: Nagy Tamás / Index)

Rovatok