Index Vakbarát Hírportál

Lehet, hogy a sör is elfogy a háború miatt

2022. október 12., szerda 12:17

A brit kocsmák és sörfőzdék télen kifogyhatnak a sörből az energiaválság miatt. Iparági vezetők arra szólítottak fel, hogy a kocsmák kerüljenek fel a gázellátási prioritási listára, egyébként hónapokon belül kifogynak a készletekből.

A National Grid energiaszolgáltató a múlt héten arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Királyságban az 1970-es évekhez hasonlóan gördülő áramszünetek következhetnek, ha az energiaválság súlyosbodik − közölte a Daily Mail

Az energiaválság, amelyet Oroszország ukrajnai inváziója súlyosbított, gázhiányt okozhat az Egyesült Királyságban. Jacob Rees-Mogg gazdasági államtitkár bejelentette, hogy prioritási listát állítanak össze azon energiaigényes vállalkozások számára, amelyeknél az áramhiány életveszélyt vagy 50 millió fontnál (25 milliárd forintnál) nagyobb kárt okozhat.

A kocsmák gyertyákkal és elektromos fűtőtestekkel készülnek arra, hogy az áramkimaradások közben is nyitva tartsanak, azonban arra is figyelmeztettek, hogy az energiaválság miatt karácsonykor elfogyhat a sör.

Emma McClarkin, a Brit Sör- és Kocsmaszövetség vezérigazgatója elmondta, hogy a kocsmák és sörfőzdék számára szükséges a folyamatos, garantált energiaellátás. Ez alapvető fontosságú ahhoz, hogy képesek legyenek folytatni a gyártást.

Sokan azért járnak kocsmába, hogy ne kelljen otthon fűteniük

Az élelmiszer- és sörhiánytól való félelem már idén is felerősödött, amikor az ország egyik legnagyobb szén-dioxid-beszállítója bejelentette, hogy leállítja a termelést.

Az élelmiszer- és italiparban sokakat aggaszt a szén-dioxid-hiány, mivel az anyag többek között elengedhetetlen a vágóhidakon, a sör és az üdítőitalok gyártásában, valamint a gyógyszerek és vakcinák hűtéséhez.

A távmunkában dolgozók közül sokan már jelenleg is kocsmákból dolgoznak, hogy ne kelljen otthon fűteniük. 

Rovatok