Index Vakbarát Hírportál

Újabb áldozata van a válságnak

2022. október 16., vasárnap 07:09

Az energia-veszélyhelyzet tovább szedi áldozatait, ezúttal a Ferenczy Múzeumi Centrum döntött úgy, hogy novembertől bezárja kapuit.

Az európai energiaválság miatt meghozott takarékossági intézkedés miatt a Szentendrei Önkormányzat döntése értelmében november 1-től a Ferenczy Múzeumi Centrum valamennyi kiállítóhelye bezár – közölte a múzeum az Indexszel.

Amint arra felhívták a figyelmet, a Múzeumok Őszi Fesztiválja eseményei és a korábban meghirdetett novemberi 1. utáni programok elmaradnak, valamint a november 26-ra kiírt Párhuzamos narratívák című gyűjteményes kiállítás nyitása 2023 tavaszán várható.

Arról is tájékoztatták az érdeklődőket, hogy a múzeumi szakkörök és tanfolyamok az őszi félévben nem indulnak el.

Mindenkit elér az energiaválság

Sorra zárnak be az éttermek, szállodák, mozik, uszodák és az iskolák is, miután a koronavírus-járvány után beköszöntő energia-veszélyhelyzet térdre kényszerítette őket.

Legutóbb arról írtunk, hogy három nagy budapesti mozi, Corvin, a Toldi és a Puskin is amellett döntött, hogy hétfőnként és keddenként sem nyitnak ki, a hozzájuk tartozó kávézókra, filmfesztiválokra viszont nem vonatkozik a bejelentés.

Rovatok