Index Vakbarát Hírportál

Új vezető került a Mátrai Erőmű élére

2022. október 17., hétfő 14:16

Új vezető került az MVM Mátra Energia Zrt. élére; Oravecz Zsolt közös megegyezéssel távozik pozíciójából.

Október 18-tól Kiss Csaba tölti be az MVM Mátra Energia Zrt. elnök-vezérigazgatói posztját, aki keddtől az MVM Balance Zrt. vezetését is ellátja – közölte az MVM Csoport hétfőn az MTI-vel.

Hozzátették, hogy október 17-vel közös megegyezéssel távozik Oravecz Zsolt az MVM Mátra Energia Zrt. elnök-vezérigazgatói pozíciójából.

Oravecz Zsolt 2019-től látta el a Mátrai Erőmű vezetését, tevékenységével megerősítve, stabilizálva az erőművi és bányászati működést, a társaságcsoport gazdálkodását, integrálva a vállalatokat az MVM Csoportba.

Kiss Csaba 2018 augusztusa óta dolgozik az MVM Csoportban, az elmúlt több mint négy évben irányította az MVM termelési területét, hozzá tartozott az erőművi portfólió felügyelete. Több mint harmincévnyi tapasztalattal rendelkezik a villamosenergia-iparban, számos hazai és nemzetközi energetikai vállalatnál dolgozott vezető beosztásban, több magyarországi, európai és amerikai biomassza-, szén- és földgázerőmű fejlesztésében játszott kulcsszerepet.

A vezetőváltással az MVM Csoportba tartozó négy gázturbinás erőmű, illetve két fűtőerőmű működésének felügyelete, továbbá a Mátrai Erőmű zöldátalakítás-projektje, a mátrai CCGT fejlesztése és a Tisza Erőmű CCGT fejlesztése egy kézben összpontosul a jövőben.

(Borítókép: Kéntelenítő berendezés a Mátrai Erőmű Zrt. visontai üzemében 2020. július 8-án. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Rovatok