Index Vakbarát Hírportál

Tovább drágul a gázolaj

2022. október 17., hétfő 15:44

851 forint lesz a gázolaj literenkénti átlagára szerdától az újabb üzemanyagár-drágulásnak köszönhetően. A tízforintos emelkedés azt eredményezi, hogy a gázolaj piaci ára soha nem látott magasságokba emelkedik.

Annak ellenére hogy jelentősen erősödött a forint a dollárral szemben, illetve a Brent olaj hordónkénti ára is csökkent, szerdán a gázolaj ára tovább emelkedik bruttó tíz forinttal – írja a holtankoljak.hu.

A benzin esetében a hét közepén nem lesz változás a piaci árakban, így a gázolaj és a benzin ára közötti különbségi tovább nő közel 150 forintra. 

A gázolaj piaci ára soha nem látott magasságokba emelkedik.

A 480 forintos ársapkás üzemanyagra nem jogosultaknak tehát a következő átlagárakkal kell számolniuk szerdától a benzinkutakon:

Már pénteken is rekordról írtunk

A múlt heti üzemanyagár-drágulás is rekordnak számított már, a benzin akkor tíz forinttal, a gázolaj pedig húsz forinttal emelkedett. A mostani új csúcsot az év végéig megússzák azok, akikre vonatkozik az üzemanyagárstop, ők ugyanis továbbra is 480 forintos áron kapják mindkét üzemanyagot.

A szabályozást a legutóbbi alkalommal december 31-ig hosszabbították meg. A többi fogyasztó számára viszont az üzemanyag ára meredeken emelkedő tendenciát mutat az utóbbi időben.

(Borítókép: Sean Gallup / Getty Images)

Rovatok