Index Vakbarát Hírportál

Nagy összefogást jelentettek be a magyar vállalkozások és technológiák erősítéséért

2022. október 18., kedd 10:39

Meglévő szoros és eredményes munkakapcsolatát magasabb szintre emeli a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK). Palkovics László tárcavezető és Nagy Elek, a BKIK elnöke a két szervezet hosszú távú stratégiai együttműködéséről írt alá megállapodást – jelentette a minisztérium.

A közös munka célja, hogy elsősorban a minisztérium tématerületein növelje az ipari termelés hatékonyságát, erősítse a fővárosi cégek bel- és külpiaci jelenlétét.

A TIM célja, hogy Magyarország európai és régiós szinten élenjáró szerepet töltsön be a magas hozzáadott értékű iparágakban és technológiákban. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara nyilvántartásában 330 ezer vállalkozás szerepel, közülük 206 ezer a regisztrált társas vállalkozás. A BKIK így az összes hazai társas vállalkozás több mint 40 százalékának érdekképviseletével foglalkozik.

A két szervezet együttműködésének kiemelt területei a megállapodás szerint a következők:

A tárca az iparkamara közreműködésével eredményesebben népszerűsítheti az innovatív, digitális, környezetkímélő technológiák és megoldások alkalmazását a fővárosi cégek körében. A felek rendszeres konzultációkkal, kutatások, elemzések, tanulmányok közös elkészítésével, rendezvények, workshopok, állásbörzék szervezésével tesznek a nemzetgazdasági célok mielőbbi eléréséért.

Rovatok