Index Vakbarát Hírportál

MNB: Róna Péter ismét félrevezeti a közvéleményt

2022. október 21., péntek 14:10

Róna Péter újabb támadást intézett a magyar gazdaság és a Magyar Nemzeti Bank ellen – írja közleményében a jegybank.

Nem először tesz hamis, a ténybeli és jogi ismereteket nélkülöző, a magyar nemzetgazdaság, valamint a Magyar Nemzeti Bank ellen irányuló nyilatkozatokat  Róna Péter – írja közleményében a jegybank .

„Róna Péter legutóbbi interjújával újra beállt azon szakszerűtlen nyilatkozók sorába, akik megkísérlik félrevezetni a közvéleményt, és megpróbálják jogszerűtlenséggel vádolni a Magyar Nemzeti Bank döntési folyamatait. A jegybank továbbra is határozottan visszautasítja ezeket a felelőtlen kijelentéseket” – fogalmaznak.

A nemzeti bank emlékeztet: „A jegybanktörvény egyértelműen meghatározza az MNB számára a monetáris politika keretében alkalmazható eszközöket, valamint a kamatmeghatározás keretében alkalmazandó eljárásrendet, amely előírásoknak az MNB minden esetben eleget tesz.”

Az MNB „ismét felszólítja Róna Pétert, hogy fejezze be a közvélemény félrevezető tájékoztatását, hagyjon fel politikai indíttatású, a külföldi érdekeket előnyben részesítő felelőtlen és hamis megszólalásaival, és végleg hagyjon fel a káros nyilatkozatokkal.

Rovatok