Index Vakbarát Hírportál

Kivár a font, egyelőre nem reagált érdemben az új kormányfőre

2022. október 24., hétfő 17:00

Egyelőre érdemben nem reagált a font az új brit miniszterelnök kinevezésére. Rishi Sunak kormányfővé választásának hírére minimális elmozdulás látszik a brit valuta árfolyamában.

Nem látható érdemi elmozdulás a font árfolyamában az új brit miniszterelnök kinevezésének hatására, sőt, reggel óta gyengült a brit valuta a fő devizapárjának számító dollárhoz képest – mondta az Indexnek Jobbágy Sándor, a Concorde Értékpapír elemzője.

Hétfő reggel 1,1370 környék nyitott a font a dollárhoz képest, míg 16 óra környékén 1,1292 körül mozgott.

Vagyis nincs drámai elmozdulás

– összegezte Jobbágy Sándor.

A forint–font kurzusában is minimális elmozdulás érzékelhető. Bár reggel volt némi beszakadás, akkor rövid ideig 475,50-ös szinten állt a forint a fonthoz képest, azt követően magára talált a hazai deviza, és a 472 környékén mozgott napközben. Délután négy óra után nem sokkal némiképp erősödött a font a magyar fizetőeszközhöz képest – 473,4 körül járt.

„Egyelőre nem látszik az, hogy nagy hatást gyakorolt volna a piacokra, hogy fény derült az új brit miniszterelnök kilétére. Érdemes majd a konkrét – gazdaságot is érintő – bejelentéseket figyelni, hiszen azok valóban alakíthatják az árfolyamokat” – mondta az elemző.

(Borítókép: Illustration by Matt Cardy / Getty Images)

Rovatok