Index Vakbarát Hírportál

Új gyárat kapott Kaposvár

2022. október 26., szerda 16:31

Paneltechnológiai gyárat adott át a Vatner; 2400 négyzetméteres gyárterülettel rendelkezik az a csarnok, amelyet szerdán hivatalosan is átadtak a megyeszékhelyen.

A Vatner Tech nevet viselő paneltechnológiai gyár a jövőben hozzájárul a hazai egészségipar fejlődéséhez, az egészségügyi ellátás biztonságának javításához, legyen szó akár a koronavírus, akár egyéb járvány elleni védekezésről. A gyártócsarnok a kor követelményeinek megfelelve modern infrastrukturális hátteret biztosít a gyártandó termékek teljes feldolgozási folyamatához. A gyár így képes a moduláris kialakítási panelműtők elemeinek tervezésére és gyártására is – olvasható a cég szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében.

Az átadón részt vett Gelencsér Attila, Somogy megye országgyűlési képviselője, Szita Károly, Kaposvár polgármestere, valamint dr. Rácz Jenő korábbi egészségügyi miniszter is.

Messziről indultunk, és még messzebbre tartunk. Most újra visszakanyarodunk a gyökereinkhez, mikor a Vatner Kft. nemcsak szolgáltat, hanem gyárt is. Célunk, hogy Európa legjobb panelműtő egységeit készítsük rövid időn belül, és nemzetközi szinten is felhelyezzük a térképre a Vatnert és a kaposvári Vatner Technologies brandet

– fogalmazott Vati Péter, a Vatner Kft. ügyvezetője. Szita Károly, Kaposvár polgármestere úgy fogalmazott: ismeri a céget és az elhatározottságot, az optimizmust, a technológiai éhséget és az újdonságra való vágyat, a fejlődni akarást, ami bennük van.

„Bátorság és bizalom jellemző erre a cégre, szerintem azért vagyunk itt mindannyian, mert ennyien szeretnénk a Vatner csapatával kezet rázni, ennyien szeretnénk nekik ehhez gratulálni” – ezt már Gelencsér Attila, Somogy és a Zselic képviselője mondta az átadón. Hozzátette: az, hogy apáról fiúra szállt ez az üzlet, igazán az a típus, amit szerettek volna mintaként Nyugatról megtanulni.

A gyártókapacitás fejlesztésére a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül 850,11 millió forint támogatást biztosított a kormány és az Európai Unió.

Mi az a panelműtő?

A panelműtő egy teljesen integrált moduláris rendszer, mely alkalmazkodik valamennyi körülményhez, legyen szó új épületekről, akár már meglévő épületekben lévő területekről. A falelemek számos színben, anyagban és felületi kialakításban elérhetők, akár antibakteriális bevonattal is. Ezek az előregyártott elemek biztosítják a lehető legrövidebb összeszerelési időt, minimalizálják a műtői leállásokat, a falak könnyedén összeállíthatók, szétszedhetők, és akár átalakíthatók speciális eszközök használata nélkül is.

(Borítókép: 74nullanulla)

Rovatok