Index Vakbarát Hírportál

Veszélyben a szabadtéri korcsolyázás, a műjégpálya üzemeltetője is sakkozik

2022. október 27., csütörtök 06:47

A tervek szerint november 17-én újra megnyit a Városligeti Műjégpálya, de az intézmény üzemeltetője szerint az energiaválság és az infláció miatt nem biztos, hogy nyitva is tudják azt tartani a téli időszak végéig. Sok múlik a látógatószámon, a dráguló jegyárak azonban sokakat elrettenthetnek a szabadtéri korcsolyázástól.

Amennyiben sok jegyet tudnak eladni, akkor van rá esély, hogy Budapest legnépszerűbb jégpályája nyitva tarthasson december 31. után is. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes szerint kérdéses, hogy a látogatószám idén is olyan magas lesz-e, mint a korábbi években, mivel a jégpálya belépőárai jelentősen megemelkedtek.

Borsos árakra kell számítani a jegypénztáraknál

A diák- és a nyugdíjasbelépők a tavalyi 1000 forint helyett idén már 2000 forintba fognak kerülni hétközben, a hétvégén pedig 2500 forintot kell leszurkolni értük. A teljes árú jegyek hétfőtől péntekig 2500 forintba kerülnek, szombatonként és vasárnaponként 3500 forintra módosul az áruk.

A két felnőtt és egy gyerek számára szóló családi jegyért 8200 forintért kérnek el, a két- vagy háromgyerekes családoknak pedig 9500 és 10 700 forintot kell otthagyniuk a jegypénztárnál. A harmadik gyereken felül plusz 500 forintot kell fizetni minden gyerek után. A tíz alkalomra érvényes felnőttbérlet árát 24 ezer forintban állapították meg az üzemeltetők, írja a Világgazdaság.

(Borítókép: Korcsolyázók a Városligeti Műjégpályán 2021. november 20-án. Fotó: Kovács Attila/MTI)

Rovatok