Index Vakbarát Hírportál

Energiaválság: az LMP azonnali lépéseket követel

2022. november 6., vasárnap 12:54

Nemzeti energiacsúcs összehívását, önkormányzati energiaár-sapka bevezetését, valamint kormánytámogatással a zöldenergia elterjesztését követelte az LMP népjóléti és családügyi szakszóvivője vasárnap.

Hohn Krisztina budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az energiaválságot „minden magyar a saját bőrén érzi”. Az LMP ezért kormányzati lépéseket sürget a válság megelőzésére, amire jó megoldás a minél több megújuló energia használata a háztartások, az intézmények és az önkormányzatok esetében is. A politikus szerint az utóbbiak sem képesek megbirkózni az elszabaduló energiaárakkal, sokszor tízszeres energiaárakkal szembesülnek.

AMENNYIBEN AZ ÖNKORMÁNYZATOK „ELMENNEK A FALIG”, AKKOR SEM TUDNAK 20-25 SZÁZALÉKNÁL NAGYOBB MEGTAKARÍTÁST ELÉRNI A TÉLI IDŐSZAKBAN

– emelte ki az LMP politikusa, aki hozzátette: szerinte minél több zöldmegoldást kell kínálni a települések és az intézmények működtetésére. Napelemekre, biogázra és szélenergiára van szükség, mert az energiaválság vége nem látható. Így az LMP felszólította a kormányt: adjon támogatást ezek elterjesztésére, ne pedig korlátozza a szélerőművek építését, és szankcionálja a napelemes rendszerek telepítését – derült ki az MTI összefoglalójából.

Rovatok