Index Vakbarát Hírportál

A rezsiválság miatt egyre több magyar háztartás szorul segítségre

2022. november 17., csütörtök 05:52

A magyar boltokban olyan mértékben drágultak a termékek, hogy már azok a családok is segítségért folyamodnak, akik korábban a szeretetszolgálatokon keresztül másokat segítettek ki az adományaikkal, számolt be az RTL hírműsora.

Dobis-Lucski Zsófia, a Magyar Református Szeretetszolgálat kommunikációs referense azt mondta, a családoknak nagy félelmük, hogy nem tudják majd kifizetni a magas rezsiszámlákat, illetve attól is tartanak, hogy nem tudják megoldani a bevásárlást, mert nem marad elég pénzük arra, hogy élelmiszereket vásároljanak.

Más szervezeteknél is azt tapasztalják, hogy idén télen nagyobb szükség van rájuk, mint korábban bármikor. „Sok esetben olyan családok is segítséget kérnek, akik korábban adományozóink voltak” – nyilatkozta az RTL-nek Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

„Sokan kérnek segítséget a fűtéshez, vagy akár kérnek élelmiszercsomagot, hogy ezzel is spóroljanak” – tette hozzá Gáncs Kristóf.

A rezsiválság az élet minden területén nagy problémát jelent, ezalól a sport sem jelent kivételt. Szegeden pedig több intézményt is bezárnak, de a Szabó Ervin Könyvtár is az életben maradásért küzd. A sor pedig még sokáig folytatható lenne.

Rovatok