Index Vakbarát Hírportál

Újabb kis kutak eshetnek el

2022. november 22., kedd 17:47

A Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) egy újabb listát juttatott el az Indexhez arról, hogy mely települések kis benzinkútjain fogyhat el az üzemanyag.

Ahogy az a napokban napvilágot látott, a Mol sok kis benzinkútnak átmenetileg nem fog üzemanyagot szállítani. A korlátozás azokat a kutakat érinti, amelyekkel szemben a nagyvállalatnak nincs kiszolgálási kötelezettsége.

A Mol Zrt. közleményében leírta: a cég számára Magyarország működése és ellátásbiztonsága a legfontosabb, ezért átmeneti korlátozásokat vezetnek be, hogy továbbra is el tudják látni az autósokat. Ezért átmenetileg felfüggesztették bizonyos kis kutak, a viszonteladó ügyfelek egy részének kiszolgálását.

Az érintett 194 viszonteladóval szemben a Molnak kiszolgálási kötelezettsége nincs, de a hatósági ár életbelépését és az importkiesést követően szerződést kötöttünk velük,

 Ez az ügyfélkör az összes hazai töltőállomás 10 százalékát teszi ki

– fogalmaznak a közleményben.

Az átmeneti korlátozások határozatlan időre szólnak, de hetente felülvizsgálják az ellátási stratégiát, és minden esetben teljesítik a szerződéses kötelezettségeiket.

Az FBSZ egy listát juttatott el az Indexhez arról, hogy mely települések kis benzinkútjain fogyhat el az üzemanyag.

Most egy újabb listát kaptunk az FBSZ-től, amelyben leírják, mely települések kis kútjainak ellátása kerülhet veszélybe.

Rovatok