Index Vakbarát Hírportál

Bezárt termálfürdő, összevont intézmények – Dunaföldvár elesik a rezsiharcban

2022. november 24., csütörtök 06:04

Dunaföldvár önkormányzatának nem sikerült elegendő mértékben csökkenteni a többletköltségeken, így december végén kénytelen bezárni a termálfürdőt és összevonni a város intézményeit.

A dunaföldvári önkormányzat kedden hozta meg a döntést, miszerint tavaszig zárva tartják a termálfürdőt. A tervek szerint április elsején nyitnának meg újra.

Pár dolgozónk már távozott. Egyébként kilenc fő a statisztikai létszámunk. Öt főt érint, akik elmennek munkanélküli segélyre erre a három hónapra, és utána visszavárjuk őket. Ígéretet is kaptunk, hogy vissza is fognak jönni

– mesélte az ATV Híradójának Viczai János ügyvezető. Az energiaválság a Művelődési Központot és a könyvtár intézményeit sem kíméli. A három épület fűtését nem tudják finanszírozni, hiába dolgoznak benne. Ezen dolgozók munkáját is át kellett szervezni a takarékosság jegyében. 

Régi épület, elavult fűtésrendszerrel, ezért úgy gondolta a városvezetés, hogy ami programot lehet, azt költöztessük át a könyvtárba, mert az viszont egy régi, de újonnan felújított, 2019-ben átadott épület, és ennek folytán nyilván a fűtésrendszere is modern, bár gázfűtéses

– részletezte a Híradónak Pataki Dezső, a művelődési központ igazgatója. A város polgármestere szerint jövőre mindenképp szeretnék megvalósítani azokat a fejlesztéseket, amelyek már egyébként is égetőek az energiaválság tükrében. Ez azonban 150 millió forintos kiadás. 

Arra kell törekednünk, hogy ez az egész fenntartható legyen

– jelentette ki Horváth Zsolt, hozzátéve, hogy minden önkormányzatnak állami segítségre van szüksége ahhoz, hogy a megemelkedett rezsiszámláit kifizesse.

Rovatok