Index Vakbarát Hírportál

Becsődölhet Moldova nemzeti légitársasága

2022. november 29., kedd 09:49

Pénzügyi nehézségekkel küszködik az Air Moldova légitársaság, és akár teljesen be is csődölhet.

A Moldovai Köztársaság légügyi hatósága (AAC) átfogó vizsgálatot tartott a légitársaságnál, majd négyes kockázati osztályba sorolta, ami a moldovai törvények szerint a cég fizetésképtelenségét jelenti. Utasították a légitársaságot, hogy kötelezően vezessen be vészhelyzeti vezetést, hogy elkerülje a csődeljárást.

Emellett az AAC korrekciós pénzügyi tervet kért számon az Air Moldova vezetőségétől, és azt, hogy 2023-tól már ne árusítsanak jegyeket azokra a menetrend szerinti járatokra, amelyekre a légitársaságnak engedélye sincs.

Az Air Moldova a Facebook-oldalán reagált a hatóság értékelésére, szerintük alaptalan az AAC kérése a járatok törlésére.

Szeptember eleje óta tart a légügyi hatóság és az Air Moldova viszálya, mióta a légitársaság bejelentette, hogy október 1-jétől újraindítja moszkvai járatait, amelyeket az orosz–ukrán konfliktus februári kezdete után állított le – írja a turizmus.com. Másnap erre válaszul a hatóság határozatban tiltotta meg az összes légitársaságnak, hogy orosz légtérbe repüljön.

Az Air Moldova egyetlen moszkvai járatot sem hirdet, legalábbis, amíg a légitársaságnak muszáj betartani az AAC rendeletét.

Rovatok