Index Vakbarát Hírportál

Félmilliárd eurós tőkealappal segítenek a startupoknak

2022. november 29., kedd 13:06

Az SE Ventures tőkekezelő második alapja, a Fund II 500 millió euróval fejleszti a klíma- és ipari technológiára összpontosító startupokat. Korábbi támogatásuknak, a Fund I sikerének köszönhetően a cég immár 1 milliárd euróval a világ egyik legnagyobb elektromosságra, digitalizációra és szén-dioxid-mentesítésre összpontosító kockázati tőkekezelőjévé vált.

Az SE Ventures 500 millió euróval indította el második, Fund II névre keresztelt tőkealapját, mellyel biztosította helyét a világ legnagyobb klíma- és iparitechnológiára összpontosító kockázati tőkebefektetői között.

Közleményükben azt írják, az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalattal, a Schneider Electrickel a háta mögött az SE Ventures 2018-ban hozta létre Fund I alapját, melynek sikerének köszönhetően immáron 1 milliárd euró értékű forrást tesz elérhetővé a startupok számára.

A Fund II 2023 januárjában kezdi el a tőkekihelyezést, megduplázva ezzel a SE Ventures eddig elért sikereit a klímatechnológia, az ipari mesterséges intelligencia, a mobilitás, az ingatlanpiac és a kiberbiztonság területén.

Olyan világban élünk, amely három alapvető szinten, az energia, a gazdaság és az éghajlat területén is válsággal néz szembe

– mondta Nadège Petit, a Schneider Electric innovációs igazgatója.

Az SE Ventures a döntéshozatali rugalmasságot és a befektetések kereskedelmi fejlesztését helyezi előtérbe, miközben hozzáférést biztosít a Schneider Electric globális ügyfél- és partnerhálózatához. Továbbá folyamatosan arra törekszik, hogy minél több lehetőséget biztosítson a befektetést nyert cégeknek arra, hogy üzleti kapcsolatba lépjenek a Schneider Electric ügyfeleivel és partnereivel – emelték ki a sajtóközlemény végén. 

Rovatok