Index Vakbarát Hírportál

Szégyellik a britek, hogy mi kerül a kosárba

2022. december 2., péntek 16:52

Az angolok a megélhetési költségeik emelkedésével inkább az olcsóbb termékeket választják a boltokban. A fizetésnél azonban nem akarják közszemlére tenni a kosár tartalmát, inkább vonalkódolvasóval csendes magányban csekkolnak ki.

A háztartások a friss élelmiszerek vásárlásáról az olcsóbb fagyasztott árukra váltanak, mivel a megélhetési költségeik egyre nagyobb szeletet harapnak ki a költségvetésükből – fedte fel Ken Murphy, a brit Tesco vezérigazgatója a BBC-nek.

A legnagyobb brit szupermarket vezérigazgatója elárulta, hogy a vásárlók egy része a drágább vörös húst olcsóbb fehér húsra cseréli. Ezzel is pénzt akarnak spórolni. Hozzátette:

Az emberek vásárláskor egyre gyakrabban használják a vonalkódolvasót, hogy ne kerüljenek „kínos helyzetbe” a pénztárnál.

A fagyasztott termékek felé fordultak

Az élelmiszerárak 45 éve nem látott gyorsasággal emelkednek, így nem meglepő, hogy a vásárlók az olcsóbb termékek irányába fordultak.

A BBC-nek adott interjújában Murphy ismertette, hogy a vásárlók sokkal szorosabbra húzzák a nadrágszíjat, és olcsóbb élelmiszerekre, jellemzően saját márkás termékekre váltottak. További példaként említette, hogy

a friss termékek helyett olcsóbb fagyasztott húst és zöldséget vásárolnak, nagyobb adagokat főznek, és kevesebbet esznek étteremben.

A Tesco idén háromszor annyi fagyasztott pulykát adott el, mint 2019-ben, és az online boltban 40 százalékkal többen kerestek rá a fagyasztott termékekre – világított rá a BBC.

Rovatok