Index Vakbarát Hírportál

Vége a 480 forintos hatósági áras benzinárnak

2022. december 6., kedd 23:46

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója arról tájékoztatott kedd este, hogy a sima 95-ös oktánszámú benzin literje 641 forintba kerül december 7-től, míg a nem prémium gázolajért 699 forintot kell majd leszurkolni literenként – a korábbi 480 forintos ár helyett.

A február 5-én életbe lépő szankciók újabb válsághelyzetet teremthetnek, utána 10 százaléknyi dízel fog hiányozni az európai piacokról. Újra kell tölteni a készleteinket, hogy ha újabb probléma jelentkezik, legyen időnk reagálni a helyzetre. Ma kell lépni ahhoz, hogy jövő év elején feltöltött készletekkel rendelkezzen Magyarország. Nem jó, ha drága valami, annál csak az rosszabb, ha valamiből hiány van. Most nagy lépést teszünk afelé, hogy megszűnjön az üzemanyagkáosz hazánkban – jelezte Hernádi Zsolt.

„Mindig is elmondtuk, hogy addig van értelme a sapkának, amíg az ellátásbiztonság fenntartható. A Mol határozottan jelezte, hogy tarthatatlan a helyzet, mi a végtelenségig fenntartanánk az ársapkát. Majdnem 13 hónapon keresztül lehetett olcsón tankolni, szerintem ez minden magyar családnak megérte” – közölte Gulyás Gergely.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok