Index Vakbarát Hírportál

Figyelmeztet az OTP, ismét csalók éltek vissza Csányi Sándor nevével

2022. december 9., péntek 11:14

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának nevét és fotóját is felhasználták nemrég egy internetes csaláshoz, amelyről a pénzintézet részleteket is közölt.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának nevét és fotóit használják fel csalók arra, hogy valószínűtlen hozammal kecsegtető, befektetésnek álcázott ígéretekkel megszerezzék gyanútlan és hiszékeny emberek adatait és pénzét – közölte az OTP Bank.

A pénzintézet az MTI-n megjelent kommünikében leszögezte, hogy Csányi Sándor sem a múltban, sem jelenleg, sem a jövőben nem adott és nem ad semmilyen befektetési tanácsot, és soha semmilyen médiumnak nem nyilatkozott kriptovalutás pénzkereseti lehetőségről, a leghatározottabban elhatárolódik minden ilyen közléstől.

Mint írják, ez a csalási forma elsősorban a közösségi médiában terjed, az OTP Bank emiatt fokozott óvatosságra int az ilyen átverési kísérletek kivédése érdekében. Állításuk szerint a csalásban nemcsak a bank ügyfelei lehetnek érintettek, hanem bárki más is, aki kicsit is óvatlan vagy hiszékeny, áldozatul eshet.

Már korábban is volt hasonló eset

Július végén egy kriptovalutás pénzkereseti lehetőségekkel kapcsolatos, hamis állításokat tartalmazó internetes csaláshoz használták Csányi Sándor nevét és fényképét, aki emiatt korábban jogi lépéseket tett az ügyben.

Ez a csalási forma elsősorban a közösségi médiában terjed, a bankvezető ezúton is fokozott óvatosságra int az ilyen átverési kísérletek kivédése érdekében. Csányi Sándor a csalókkal szemben a szükséges büntetőjogi lépéseket már februárban megtette

– derült ki akkor a pénzintézet kommunikációs osztályának tájékoztatásából.

(Borítókép: Csányi Sándor. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Rovatok