Index Vakbarát Hírportál

Kifakadt Drávaszerdahely polgármestere, akár le is szerelhetik a gázórát az épületről

2022. december 10., szombat 12:34

Drávaszerdahely önkormányzatának januári számlája 400 ezer forintra rúg: a polgármester, Alpár György szerint ez az összeg teljesen irreális, mert csak a mosdókat fűtik a Művelődési Házban.

Az irreális összeget tartalmazó számlát azért kaphatta az önkormányzat, mert novemberig nem nyilatkoztak a szolgáltatójuknál – vélekedett Balogh József energetikai szakértő. Azok a települések ugyanis, amelyek nem tették ezt meg novemberig, rákerülhettek egy tőzsdei árat tartalmazó, úgynevezett előre fizetős listára.

A 170 fős Drávaszerdahely a horvát határ közelében helyezkedik el, jelenleg pedig a falu egyetlen szórakozása a művelődési ház. A többi településhez hasonlóan itt is új szerződéseket kötöttek az egekbe szökő energiaárak miatt, a januári számla azonban nagyon meglepte a polgármestert – írja az ATV.

Alpár György szerint elképesztően magas, 400 ezer forintos számlát kaptak annak ellenére, hogy az épületben csak a mosdókat fűtik. Az összeget ráadásul jövő hét péntekig be kellene fizetni.

A település vezetője kijelentette, hogy természetesen nem fizeti ki a számlát, a szolgáltatóknak pedig azt üzente, hogy akár le is szerelhetik a gázórát az épületről.

Egy Hidas nevű baranyai településen is komoly gondokat okoznak a számlák: a polgármester szerint 10-12-szer magasabb számlákat fognak kapni, mint átlagosan.

Rovatok