Index Vakbarát Hírportál

Először beszakadt, majd nagyot erősödött a forint

2022. december 12., hétfő 09:12

Hétfő reggel jelentős gyengüléssel kezdte a hetet a magyar fizetőeszköz, nem sokkal 9 óra előtt már 420 forintnál is többe került egy euró. Később azonban a forint magára talált, és még erősödni is tudott az eddigi pozíciójához képest.

Az euróval és a dollárral szemben is jelentősen romlott a forint értéke. A hétvégén, valamint hajnalban a magyar fizetőeszköz még többnyire stagnált, a reggeli órákban azonban egy gyengülő tendencia vette kezdetét.

Az euróval szemben reggel 6-kor még 418,7-nél állt a forint. 08.37-kor azonban gyors ütemben kezdett romlani az értéke, és pár perccel reggel 9 óra előtt már 420 forintnál többe került egy euró (azóta, 9 óra után pár perccel egyelőre visszatért 420 alá az árfolyam).

A dollárral szemben is hasonló tendenciák mutatkoztak, bár kisebb mértékben. Az amerikai pénzért reggel 6-kor még 398,2 forintot kellett adni, ezzel szemben reggel 9 óra előtt már 399 fölé szaladt az árfolyam (majd szintén visszatért 399 alá).

A forint gyengülése vélhetően annak a titkos dokumentumnak tudható be, amely a hétvégén napvilágot látott a Magyarországnak járó uniós támogatásokról szóló vitával kapcsolatban.

Utána viszont bekeményített

Frissítés: cikkünk megjelenése után, délelőtt 10:15-ig tovább erősödött a forint. Olyannyira, hogy most már jobban áll, mint a múlt hét végén:

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok