Index Vakbarát Hírportál

Újabb termálfürdő zár be hónapokra

2022. december 17., szombat 15:31

A tamási képviselő-testület legutóbbi ülésén döntöttek a Tamási Fürdő sorsáról. A fürdőt január 1-től a város tulajdonában álló Tamási Vagyongazdálkodó Kft. üzemelteti tovább, és a költségvetési terv szerint a jövő tavaszi időszakban nem fogadhat vendégeket.

Hetente három napra még nyitva tart a Tamási Termálfürdő az év végéig, ahol egy szabadtéri termálmedence mellett szaunát üzemeltek. Januártól bezárják a szabadidős központot, és csak a strandszezonra nyitják újra.

Az a cél, hogy május közepétől a nyári időszakra legalább a régi fürdő és az új fürdő használható része elérhetővé váljon a vendégek számára. Ez kikötésként szerepel majd abban az üzemeltetési megállapodásban is, amelyet vagyongazdálkodó cégünkkel aláírunk

– jelentette Porga Ferenc polgármester a Teolnak. 

2023-ban csak szezonálisan tart nyitva a fürdő, mivel a tervezésére, kivitelezésére és üzemeltetésére kiírt közös közbeszerzési pályázat eredménytelenül zárult, az energiaválság miatt ugyanis nem érkezett rá érvényes ajánlat.

A Tamási Termálfürdő 2021. novemberi tűzesetében jelentősen megrongálódott a tetőszerkezet, de idén január 29-re újra kinyitottak.

Annak érdekében, hogy mielőbb sikerüljön helyreállítani az új épület tűzeset által károsított részét, ennek építésére, kivitelezésére külön pályázatot írtak ki. A helyreállítási munkák a közbeszerzési eljárás lezárultát követően a jövő évben elkezdődhetnek – számolt be Porga Ferenc, aki szerint nem mondtak le a régi fürdő felújításáról és bővítéséről.

A rezsiköltségek emelkedését országszerte megsínylették a magyar termálfürdők és wellness-szállodák, több be is zárt a téli időszakra, vagy csak részlegesen működteti a szolgáltatásait.

Rovatok