Index Vakbarát Hírportál

Ismét bajban a Miskolctapolcai Barlangfürdő

2022. december 18., vasárnap 08:00

Nem tudni, mikor tud újranyitni a januári kéthetes bezárás után a Miskolctapolcai Barlangfürdő. A létesítmény 65 millió forint veszteséget termelt, amit az üzemeltető Miskolci Fürdők Kft.-nek és a városvédelmi alapnak kell lenyelnie.

Október 3-án döntött úgy Miskolc városvezetése, hogy az energia-veszélyhelyzet miatt bezárják a Miskolctapolcai Barlangfürdőt. Ennek hatására sorra mondták fel foglalásaikat a helyi szállóhelyeken az oda készülő turisták, október 10-től pedig szinte kiürült Miskolctapolca. 

Ez az állapot csupán október 28-ig tartott, ugyanis helyi vállalkozók, a megyei iparkamara és az önkormányzat együttműködéséből újranyitott a fürdő. A megegyezés szerint Miskolc a városvédelmi alapból finanszírozza a működés költségeit, a vállalkozók pedig a Miskolci Fürdők Kft.-vel kötendő egyedi megállapodások révén anyagilag járulnak hozzá a Barlangfürdő nyitvatartásához.

Több tízmilliós veszteség

Azonban a miskolci közgyűlés legutóbbi ülésén kiderült, hogy eddig mindössze 4,5 millió forint folyt be a vállalkozások által ígért összegből. Ugyanakkor a barlangfürdő ősszel mintegy 65 millió forint veszteséget termelt, amit az üzemeltető Miskolci Fürdők Kft.-nek és a városvédelmi alapnak kell lenyelnie. 

A jelenlegi döntés szerint január 8-ig marad nyitva a létesítmény, ám utána két hétre biztos, hogy bezár. A zárvatartás alatt a tervek szerint befejezik az ősszel megkezdett felújítási munkálatokat, azonban arról, hogy utána lesz-e újranyitás, még korai beszélni – írta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hírportál.

(Borítókép: A Miskolctapolcai Barlangfürdő 2022. október 28-án. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok