Index Vakbarát Hírportál

Készlethiány léphet fel egyes pezsgőknél szilveszter előtt

2022. december 23., péntek 08:24

A magyar boltokban az év végi hajrá polci készlethiányt okozhat egyes termékeknél, figyelmeztetett Müller Kornél, a Törley Pezsgőpincészet ügyvezető igazgatója. Emiatt nem tanácsos az utolsó pillanatra hagyni a vásárlást – állítja a szakértő.

Müller Kornél megjegyezte: a jelenlegi gazdasági helyzet a pezsgőpiacot is érinti, ugyanakkor az átlagos élelmiszer-infláció mértékéhez képest kevésbé emelkedtek a pezsgőárak idén.

Mint mondta, az orosz–ukrán háború kitörésekor tapasztaltak ellátási problémákat, leginkább az üveggel és a drótkosarakkal összefüggésben. Azóta viszont stabilizálódott a nyersanyagellátásuk – mondta. „A háború hatásaként egyes csomagolásgyártó kapacitások kiestek, így Nyugat-Európában megnövekedett a palackok iránti kereslet. Egyelőre ez nem okoz közvetlen fennakadást az ellátás terén” – hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

Müller Kornél a Világgazdaság kérdésére kifejtette: az utolsó egy-két hétben továbbra is kimagasló keresletre számítanak, de általános hiány nem várható – hangsúlyozta.

„Ennek ellenére a jelentősen növekvő kereslet okozhat polci készlethiányt az év utolsó napjaiban egyes termékek körében. Ezért azt javaslom, hogy akinek konkrét elképzelése van arról, hogy milyen pezsgőt szeretne az ünnepi asztalon látni, az ne halassza a vásárlást az utolsó pillanatra” – fűzte hozzá a szakértő.

(Borítókép:  Matthew Horwood / Getty Images)

Rovatok