Index Vakbarát Hírportál

Meghosszabbíthatják a babaváró támogatást

2022. december 28., szerda 16:44

A Mandiner információja szerint meghosszabbítják a babaváró támogatást. A pénzügyminiszter szerint megvan a szükséges fedezet a családtámogatások fenntartásához.

Meghosszabbítják a babaváró hitel igénybevételének lehetőségét, a támogatás 2024-ig elérhető lesz – értesült a Mandiner. A portál információja szerint az erről szóló rendelet ma (szerdán) jelenik meg a Magyar Közlönyben.

Orbán Viktor miniszterelnök korábban úgy fogalmazott:

többféle otthonteremtési támogatás van jelenleg, egy kifut, a többi megmarad.

Varga Mihály pénzügyminiszter pedig azt mondta: az ország biztonságos működtetéséhez, az energiaellátásához és a magyar családok védelmét szolgáló intézkedések fenntartásához szükséges források maradéktalanul rendelkezésre állnak.

Mi a babaváró támogatás?

A babaváró támogatás egy maximum tízmillió forint összegű, szabadon felhasználható, kamatmentes hitel. A kamatmentesség feltétele, hogy az igénylő párnak öt éven belül gyermeke szülessen. A második gyermek születése után a fennálló tartozás harminc százalékát, a harmadik baba után pedig az egészét elengedi az állam. Minden gyermek születésekor kérhető a törlesztés szüneteltetése három (ikrek esetében 3+2) évre.

(Borítókép: Varga Mihály. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

Rovatok