Index Vakbarát Hírportál

Drágulnak a fürdők és spák, 10–33 százalékos az áremelkedés

2022. december 28., szerda 14:23

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei közzétette a 2023. január 2-tól érvényes fürdőbelépők árát. Jövőre helytől és jegytípustól függően 10–33 százalékos emelésre lehet számítani, viszont Zsigmondy kártyával változatlan áron lehet látogatni a leginkább megdráguló történelmi fürdőinket.

A rezsiköltségek emelkedését országszerte megsínylették a magyar termálfürdők és wellness-szállodák, több be is zárt a téli időszakra, vagy csak részlegesen működteti a szolgáltatásait.

A Spabook szerint a gyenge forint miatt a külföldiek számára egyre olcsóbbá váló, nemzetközi szinten is olcsó fürdőink árait elkezdik hozzáigazítani a piaci szinthez, viszont a Zsigmondy klubkártya kíméli a rendszeresen fürdőbe járó vendégeket.

A Budapest Spas 100, 200, 365 alkalmas bérlet ára 20-25 százalékkal emelkedik, azonban a Zsigmondy kártyát évente ötezer forintért kiváltó fürdőzők számára megáll az infláció, konkrétan nulla százalék lesz, ugyanis továbbra is 3500 forintért látogathatják történelmi fürdőink bármelyikét legfeljebb négy óra időtartamra, naponta egyszer.

Egyetlen fürdő van, amely egy forinttal sem drágul

Fürdőhelyenként a következőképpen drágulnak a belépőjegyek:

A Palatinus az egyetlen fürdő, amelyik egyáltalán nem drágul: naptól függően 2900, illetve 3400 forint a belépő.

(Borítókép: Széchenyi gyógyfürdő. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok