Index Vakbarát Hírportál

Perbe fogták a Twittert, így hajtanák be a tartozásaikat

2023. január 2., hétfő 15:40

Perbe fogták a Twittert, ugyanis a cég egyik San Franciscó-i irodájának bérleti díjai körül támadt probléma. Ez volt az egyik újabb kísérlete Elon Musknak arra, hogy csökkentse a veszteséges Twitter kiadásait.

Amióta Elon Musk megvásárolta a Twittert, igyekszik csökkenteni a vállalat veszteségeit. Elsőként abban látta a megoldást, hogy kirúgta a vezetőség felét, de igyekezett a végkielégítések mellőzésével vagy a folyamatos költségek nem teljesítésével is pénzt nyerni.

Ebbe törhet bele a Tesla alapítójának bicskája, ugyanis a The Washington Post értesülései szerint a Twittert azzal vádolják, hogy nem fizette ki a bérleti díjat egy perben, amelyet az egyik San Franciscó-i irodájának bérbeadója nyújtott be.

A bérbeadó, a Columbia Reit-650 California LLC azt állítja, hogy a közösségimédia-vállalat a csütörtökön benyújtott kereset szerint nem fizette ki a 650 California St. alatti irodaterület után járó 136 260 dollár bérleti díjat.

A Columbia Reit a perben azt állította, hogy december közepén értesítette a Twittert, hogy a vállalat nem teljesíti az épület 30. emeletén lévő helyiségek bérleti díját, ha nem fizeti ki az összeget öt munkanapon belül.

Az elmúlt hetekben más vállalatok, köztük egy szoftverszolgáltató és egy szállítmányozási vállalat is beperelte a Twittert, hogy behajtsák a szerintük késedelmes tartozásokat.

(Borítókép: Tayfun Coskun / Anadolu Agency via Getty Images)

Rovatok