Index Vakbarát Hírportál

Újabb, inflációkövető béremelés jön az Audinál

2023. január 17., kedd 16:56

Az Audi Hungária Független Szakszervezet tájékoztatója szerint megállapodtak a munkáltatói oldallal a kiegészítő inflációkövető alapbéremelésről. Ennek értelmében a kiegészítő inflációs alapbéremelésről szóló megállapodás mértéke 2,5 százalék, továbbá visszamenőleg, 2023. január 1-jétől érvényes.

Az Audi Hungária Független Szakszervezet tájékoztatója szerint megállapodtak a munkáltatói oldallal a kiegészítő inflációkövető alapbéremelésről. A Központi Statisztikai Hivatal 2022-es évre kiadott, hivatalos 12 havi átlaginflációs adatához igazodva, „a korábbi jó együttműködésnek köszönhetően az Audi Hungaria és az Audi Hungária Független Szakszervezet gyors és hatékony egyeztetés után hétfőn a jelenleg érvényben lévő bérmegállapodásban szabályozott, további inflációkövető alapbéremelésről állapodott meg” – derült ki a szervezet tájékoztatásából.

További emelés jön

A tájékoztatás szerint a bérkorrekció mértékének megállapításához a tárgyalófelek a KSH 2022-es évre kiadott, 12 hónapra vonatkozó átlagos inflációs adatát vették alapul. Míg tavaly év elején az infláció 7,9 százalékot tett ki, az év végére már elérte a 24,5 százalékot, ami éves átlagban az árindex 14,5 százalékos emelkedését jelentette. Ennek megfelelően

A tavalyi 3 plusz 9 százalékos bérkorrekció után az Audi Hungaria 2023. január 1-jétől további 2,5 százalékos inflációkövető alapbéremelést hajt végre az Audi Hungária Független Szakszervezettel egyetértésben.

A felek megállapodtak továbbá abban, hogy a jelenleg érvényben lévő, 2023. január 1-jétől érvényes bérsávok az inflációkövető béremelés mértékével megemelkednek.

A tájékoztató szerint a jelenlegi helyzetben a munkaadói és munkavállalói oldal számára kiemelten fontos volt, hogy a hivatalos inflációs adatokhoz igazodó bérkorrekciót is a lehető leghatékonyabb egyeztetésekkel, rövid időn belül megvalósíthassák. A kilencszázalékos évközi alapbéremelés korábban, nyár közepén megtörtént.

Rovatok