Index Vakbarát Hírportál

Emeli havi díjait a Telekom

2023. január 17., kedd 14:29

A Telekom közleményben tudatta a részleteket az inflációkövető díjkorrekcióról. A tájékoztatásból többek között kiderül, mire vonatkozik a díjkorrekció, mennyivel és mikortól változnak a díjak.

Amint arról már az Index is beszámolt, a magyarországi telefon- és internetszolgáltatók ezentúl inflációkövető díjkorrekciót alkalmaznak, amely az otthoni és a mobilszolgáltatások előfizetési díjait egyaránt érinti. A díjkorrekció egyfajta tehermegosztást jelent majd a szolgáltatók és az ügyfelek között.

A Vodafone Magyarország sajtóosztálya korábban megerősítette, hogy inflációkövető díjkorrekciót alkalmaznak január 2-tól lakossági, egyes flottás és kisvállalati ügyfeleiknél.

A Magyar Telekom Vállalati Kommunikációs Igazgatósága azt ígérte, az első árkiigazításra 2023-ban, a KSH 2022-es éves átlagos fogyasztói árindexet tartalmazó hivatalos közleménye után 90 napon belül kerül sor.

A cég most közleményt adott ki, amelyben részleteket közölt a inflációkövető díjkorrekcióról. Tájékoztatásuk szerint az otthoni internet-, tévé- és telefonszolgáltatások, valamint a net- és mobil-hangszolgáltatás havi díjaira vonatkozik a díjkorrekció. Mint kiemelték, a forgalmi díjakat, azaz perc- és SMS-díjakat, kiegészítő szolgáltatások díjait a változás nem érinti, azok nem módosulnak. Ilyenek pélsául az eseti netbővítők vagy a set-top boxok díjai.

A Telekom 14,5 százalékkal emeli árait március 1-jétől.

A módosított havi díjakkal az első számlákat áprilisban, az eddig megszokott számlázási időszakban készítik el, így áprilisban kell fizetni először az új díjakat.

Rovatok