Index Vakbarát Hírportál

Változások jönnek a Magyarországon jól ismert élelmiszerboltnál

2023. január 19., csütörtök 16:34

Csoportos leépítésben vagyunk – ezzel a mondattal erősítette meg a Tesco Magyarország a Világgazdaság értesülését. Az ügyre rálátó források arról tájékoztatták a lapot, hogy az itthon harmadik legnagyobb élelmiszer-kiskereskedelmi láncnál több elbocsátást jelentettek be a közelmúltban.

A Tesco sajtóosztálya arra egyelőre nem reagált, hogy pontosan hány dolgozóra vonatkozik a döntés.

A csoportos leépítésnél a megelőző fél évre számított átlagos statisztikai létszámot kell figyelembe venni. A háromszáz vagy annál több munkavállalót foglalkoztatók esetén alapvetően a legalább harminc főt érintő elbocsátás minősül csoportos leépítésnek, vagyis ekkora dolgozói létszámtól valószínűsíthetően megválik a magyar Tesco – fejtegeti a lap.

A cég ugyanakkor arról tájékoztatott, hogy a csoportos leépítés csak technikailag igaz. Indoklásuk szerint az átalakításban érintettek létszáma valóban eléri a meghatározott mértéket, viszont a gyakorlatban minimális lesz azon munkatársak száma, akiknek nem tudnak új pozíciót felajánlani.

A döntés okait firtató kérdésre a Tesco azt válaszolta: arra törekednek, hogy folyamatosan fejlesszék a kínálatukat és egyre jobb vásárlási élményt nyújtsanak. „Ennek érdekében jelenleg egy hatékonyabb irányítási struktúra kialakítása zajlik a cégnél” – fűzte hozzá a cég sajtóosztálya.

(Borítókép: Tesco hipermarket-áruház Győrben. Fotó: Krizsán Csaba / MTI)

Rovatok