Index Vakbarát Hírportál

Osztrák síszállodákat ad el a BDPST Group

2023. január 24., kedd 15:41

A BDPST Zrt. megállapodást írt alá a Hotel Alpenblicket és a Relax Resort Hotel Kreischberget tulajdonló és üzemeltető vállalat értékesítéséről. A vételi ajánlatot tevő cég, a Peter’s Consulting Korlátolt Felelősségű Társaság 2023. február 1-jétől veszi át az osztrák síszállodák üzemeltetését.

Tulajdonost vált a muraui sírégióban található Hotel Alpenblick Kreischberg és Relax Resort Hotel Kreischberg, így a BDPST Group 2023. február 1-jétől átadja az Ausztriában található, 43 szobás, illetve 91 szobás síhotel üzemeltetését.

Az Indexnek küldött közlemény tájékoztat: a két szálloda értékesítése illeszkedik a BDPST Group hosszú távú üzleti stratégiájába, továbbá alapot teremt a 2023-as, teljes szállodaportfóliót érintő terveik megvalósításához. A cégcsoport az első negyedévben a magyarországi szállodapiacra egy új, egységes ernyőmárka bevezetését tervezi, amely a jövőben az üzemeltetésük alá tartozó szállodákat és éttermeket vonja majd maga alá.

Hozzáteszik: az új, prémiumminőségű szállodákat és gasztronómiai egységeiket felölelő márka, a Botaniq Collection bevezetése folyamatosan zajlik. Az alapot adó BOTANIQ Turai Kastély márkájának továbbépítése a szállodaportfólió egyes elemeiben 2022 végén vette kezdetét. Első lépésként decemberben nyitotta meg kapuit a Szabadság tér mellett, az Október 6. utcában elhelyezkedő Verno House szálloda, amelyet már az új márka szempontrendszerét figyelembe véve alakítottak ki.

A BDPST Groupnak jelenleg több jelentős fővárosi hotelfejlesztése is folyamatban van, 2023-ban több hotel nyílik meg a cégcsoport üzemeltetésében. A Mahart-, valamint a Futura-házat is átölelő épülettömb teljes körű felújítása révén felső kategóriás designhotelként, valamint exkluzív lakásokat kínáló prémium-lakóépületként adják át a Hotel Dorothea épületegyüttesét. Továbbá szintén ebben az évben nyitja meg kapuit a korábbi Fonográf Étterem és Polgári Klub helyén a BOTANIQ Budai Klub, amely új arculattal, funkciókkal és prémium-szolgáltatáspalettával várja majd látogatóit.

Szintén a BDPST Group értékteremtő munkájának köszönhetően elkezdődhet az ikonikus Gellért Szálló felújítása is, amely által megújult belsővel és új, minőségi szolgáltatásokkal térhet vissza Magyarország egyik legismertebb szállodája.

Rovatok