Index Vakbarát Hírportál

Megint emelkedik az üzemanyag nagykereskedelmi ára péntektől

2023. január 26., csütörtök 09:26

Január 27-től tovább emelkedik a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára. A benzin esetében ez bruttó 8 forintot jelent, míg a gázolajért literenként bruttó 6 forinttal kell majd többet fizetniük a töltőállomásoknak.

A holtankoljak.net tájékoztatása szerint továbbra is eltérő módon áraz a piac, a nagykeráremelések eltérő mértékben jelennek meg a benzinkúton látható árakban. Jó hír az autósoknak, hogy az emelések csak kismértékben, vagy egyáltalán nem jelennek meg a kútoszlopokon.

A kiskereskedelmi átlagár is folyamatosan változik, szerdán 11 órakor az alábbiak szerint alakultak az átlagárak a magyar kutakon:

Grád Ottó, az Ásványolaj Szövetség főtitkára azt mondta, az üzemanyagárak csak hónapok múlva fognak visszaállni a 2021. novemberi szintre. A szakértő hozzátette: még ma is jóval többe kerül a gázolaj az üzemanyagtöltő állomásokon, mint a benzin.

A főtitkár amondó, hogy a piacon újra érvényesülnek majd a normál piaci versenyfeltételek és az árak vissza fognak térni arra a szintre, ami 2021. november 15. előtt jellemző volt. A régióban ugyanakkor most még Magyarországon a legdrágább az üzemanyag. A gázolaj ára csak itt van 700 forint felett, még a háború sújtotta Ukrajnában is literenként 160 forinttal olcsóbb. Hasonló ár egyedül Ausztriában van – tette hozzá az ATV Híradónak nyilatkozva.

(Borítókép: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok