Index Vakbarát Hírportál

Szlovénia második legnagyobb bankja is csatlakozhat az OTP Csoporthoz

2023. február 1., szerda 13:29

Engedélyt kapott a versenyhatóságtól Szlovénia második legnagyobb bankjának, a Nova KBM megvásárlására a az OTP Bank, melyről a bankcsoport számolt be.

Szerdán hivatalosan megkapta a szlovén versenyhatóság engedélyét az OTP Bank Szlovénia második legnagyobb bankja, a Nova KBM megvásárlására. Ez volt az utolsó engedély a 2021. május 31-én aláírt szerződés lezárásához. A most megkapott engedély után várhatóan a következő napokban lehet esedékes az adásvételi ügylet zárása – tájékoztatta szerkesztőségünket a pénzintézet kommunikációs osztálya.

Mint írják, az OTP Bank az SKB megvásárlásával 2019-ben lépett be a szlovén bankpiacra, és az azóta szerzett pozitív tapasztalatokra alapozva, bízva az ország további fejlődésében hajt most végre újabb, nagyon jelentős befektetést.

Az ügylet lezárását követően haladéktalanul megkezdődik az SKB és az NKBM egyesítése, amelynek eredményeként betét- és hitelállomány alapján Szlovénia legnagyobb bankja jön létre, és az OTP Bank immáron a régió ötödik országában válik piacvezetővé.

A stabil és profitábilis működésen túl az OTP Csoport célja, hogy minden lehetséges eszközzel segítse a szlovén gazdaság fejlődését. A lakosság számára a legkorszerűbb, leggyorsabb és legkényelmesebb pénzügyi szolgáltatásokat tervezi kínálni mind a fiókhálózatban, mind a fejlett digitális csatornákon keresztül

– fogalmazott a cég a kommünikében.

Rovatok