Index Vakbarát Hírportál

Fagyosan indult a hét a forint számára is

2023. február 6., hétfő 07:50

Gyengült a forint hétfő reggelre a péntek esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben: 0,1 százalékkal az euró és 0,5 százalékkal a dollár és a svájci frank ellenében.

Az eurót hétfőn reggel negyed nyolckor 388,30 forinton jegyezték a péntek esti 387,74 forint után. A dollár jegyzése 359,82 forintra ment fel 358,12 forintról, a svájci franké 388,87 forintra 387,03 forintról.

Hétfő reggeli jegyzésén a forint vegyesen állt az egy héttel korábbi kezdéshez képest: 0,5 százalékkal erősebben az euróval, 0,3 százalékkal erősebben a dollárral és 0,2 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben.

Az év eleji kezdésnél a forint 2,8 százalékkal áll erősebben hétfő reggeli jegyzésén az euró, 3,6 százalékkal a dollár és 3,7 százalékkal a svájci frank ellenében – írta az MTI.

Megrángatta a forintot a Fed bejelentése 

Korábban arról írtunk, hogy alaposan megrángatták a forint árfolyamát a múlt héten bejelentett kamatdöntések és makrogazdasági adatok. A Fed elnökének február 1-jei beszéde után a dollár árfolyama elkezdett szakadni, február 2-án délutánra csaknem 351 forintot ért egy dollár.

A magyar deviza euróval szembeni jegyzései a 390 feletti szintről egészen 385 alá süllyedtek, ezzel a magyar fizetőeszköz nyolc hónapos rekordra ért. Pénteken viszont visszafordult a forint, és visszaadta a csütörtöki menetelés nagy részét, ahogy megérkeztek a tengerentúli makrogazdasági adatok. A főbb európai és tengerentúli tőzsdék pluszban zártak, a magyar BUX azonban gyengén teljesített.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok