Index Vakbarát Hírportál

Pörögnek az előfoglalások a hazai utazási irodákban

2023. február 9., csütörtök 14:27

Az utazási szakemberek szerint szinte biztos, hogy áremelkedés jön a következő időszakban, ezért arra biztatnak mindenkit, hogy éljen az előfoglalás lehetőségével. Ugyanakkor arra is figyelmeztetnek, hogy csakis jogszerűen működő vállalkozásnál fizessék be a részvételi díjat, mert akkor biztonságban lesz a pénzük.

Úgy pörögnek az előfoglalások a hazai utazási irodákban, mintha közvetlenül a pandémia utáni időszakban lennénk, és mindenki szeretné bepótolni az elmaradt nyaralást. 

Bár a múlt év utolsó negyedében újabb mélypontra számítottunk, az év első heteiben az utazók nagy érdeklődése rácáfolt erre

– mondta az InfoRádióban Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke. Az elnök úgy gondolja, sokan még tavaly sem mertek külföldre utazni, de mivel már három éve nem jártak a tengernél, most szeretnének egy mediterrán térségben –Törökországban, Görögországban, Horvátországban, Egyiptomban, Olaszországban, Spanyolországban – nyaralni. Ugyanakkor elmondása szerint 

sokan a színvonalból sem adnak lejjebb, és ugyanúgy négy-öt csillagos szállodát foglalnak.

Emellett a szakemberek szinte biztosak abban, hogy áremelkedésre kell számítani a következő időszakban az infláció miatt. Az egész világot érintő probléma következtében pedig arra biztatják az embereket, hogy éljenek a turisztikai irodák adta előfoglalási lehetőségekkel és kedvezményekkel. 

Molnár Judit hangsúlyozta, hogy az utazók csakis jogszerűen működő vállalkozásnál fizessék be a részvételi díjat, mert akkor biztonságban lesz a pénzük.

(Borítókép: HarrisDro / Loop Images / Universal Images Group / Getty Images)

Rovatok