Index Vakbarát Hírportál

A földrengés sem rengette meg a törökországi nyaralásokat

2023. február 15., szerda 10:31

A magyarok kedvelik a törökországi utakat, és lemondaniuk sem kell róluk, mivel a népszerű úti célok távol esnek a természeti katasztrófa által sújtott területektől.

Nem érzékelnek visszaesést a törökországi nyaralóprogramokban és körutazásokban az utazási irodák, mivel a népszerű úti célok távol esnek a földrengések által sújtott területektől.

Bár kapnak érdeklődő telefonokat, összességében nem érzékelnek visszaesést a törökországi utak értékesítésében – számoltak be a turizmus.com-nak nyilatkozó utazási irodák.

Az utazók többsége tisztában van vele, hogy a földrengések által sújtott területek távol fekszenek az olyan népszerű úti céloktól, mint a török riviéra Antalya vagy éppen Izmir.

Az IBUSZ isztambuli városlátogatásra szervezett utazócsoportjai május végéig szinte teljesen beteltek. A Sun&Fun Holidays sem tapasztal visszaesést az antalyai és izmiri régió iránti érdeklődésben, valamint a Fehérvár Travel kínálatában elérhető repülőgépes és buszos utazások iránt is töretlen az érdeklődés, gyakorlatilag az összes csoport megtelt.

Némi kivárást tapasztalnak a földrengések óta, ám mivel Törökország miatt évek óta jelentős az érdeklődés, nem tartanak betöltetlen utazócsoportoktól – mondta Ribi András, a Fehérvár Travel utazásszervező főmunkatársa.

Egyedül a szintén repülős, illetve buszos utazásokat lebonyolító Mettravel számolt be arról, hogy

az Anatóliába és Felső-Mezopotámiába szervezett körutazásait kénytelenek voltak lemondani

a földrengések által sújtott területekhez való közelség miatt.

(Borítókép: A törökországi Kaputas strand 2021. július 22-én. Fotó: Talip Demirci / Anadolu Agency / Getty Images)

Rovatok