Index Vakbarát Hírportál

Föld körüli pályára áll a 4iG

2023. február 16., csütörtök 11:32

Az izraeli kormány megadta az engedélyt. A magyar cég arra törekszik, hogy három éven belül többségi tulajdont szerezzen az izraeli műholdas szolgáltatásokat nyújtó cégben.

Az izraeli Kommunikációs Minisztérium szerdán kiadott hozzájárulása, illetve a felek között korábban létrejött megállapodás alapján, a 4iG-nek lehetősége nyílik az AMOS műholdrendszereket üzemeltető és fejlesztő Space Communications Ltd.-ben fennálló részesedését tőkeemeléssel 9,538 százalékról 20 százalékra növelni − írta lapunkhoz eljuttatott közleményében a 4iG.

A tel-avivi tőzsdén jegyzett Spacecom négy geoszinkronműholdjával globális lefedettséggel rendelkező műholdüzemeltető és -szolgáltató vállalat, amely régiónkban Amos–3 műholdján keresztül biztosítja szolgáltatásait

Az izraeli társaság világszerte kínál sugárzott, valamint széles sávú műholdas szolgáltatásokat ügyfeleinek. A 65 munkavállalóval rendelkező SpaceCom részvényeivel a tel-avivi értéktőzsdén kereskednek. A társaság árbevétele 2020-ban 88 millió dollár, EBITDA-ja pedig 52 millió dollár volt. A társaság jelenleg 300 millió dollár értékű szerződésállománnyal rendelkezik.

A tranzakció lezárását követő három évben a 4iG szeretne többségi tulajdont szerezni a cégben.

QP | Quality Placement