Index Vakbarát Hírportál

BKK: Egy jegytípus nagymértékben drágul, számos másik pedig megszűnik

2023. február 22., szerda 18:35

Bár a 100E vonaljegy ára emelkedik, a leggyakrabban használt jegyeké és bérleteké változatlan marad. A BudapestGO applikáció átalakul, valamint számos jegytípus megszűnik – közölte a BKK.

A növekvő infláció, a kedvezőtlen gazdasági környezet és az elszabaduló energiaárak miatt a Budapesti Közlekedési Központ 1500-ról 2200 forintra emeli a repülőtéri vonaljegy árát 2023. április 1-jétől – írta közleményében a BKK.

A vállalat egy 2019-ben készített felméréssel indokolja döntését, amely szerint a járat utasainak 83 százaléka külföldi, akik csak alkalmi jelleggel használják a társaság szolgáltatásait, éppen ezért kevésbé érzékenyek a jegy árára. A jellemzően turisták által használt 100E busz új tarifája még az emelést követően is elmarad a nemzetközi viszonylatban vizsgált városok árától – közölték.

A jegyek és bérletek ára nem változik

Mivel a városvezetés kiemelt várospolitikai célja, hogy minél többen használják a közösségi közlekedést a fővárosban, ezért 10 éve nem emelte a jegyek és bérletek árát.

A vezetők arra törekszenek, hogy a közösségi közlekedők száma elérje és meg is haladja a pandémia előtti szintet, ezért szem előtt tartják, hogy az utasoknak pénzügyileg is megérje a használatuk.

A BKK kiemelten törekszik arra, hogy mindenkinek megérje közösségi közlekedésre váltani.

Átláthatóbb online rendszer

Megújul a BudapestGO applikáció, a BKK ugyanis a könnyű jegyvásárlásra törekszik.

A vállalathoz sok panasz érkezett az utóbbi időben az 5/30 BKK napijegy használatával és megfelelő érvényesítésével kapcsolatban. 

Ezért a társaság digitálisan elérhető új termék bevezetésén dolgozik.

Továbbá a felmérések azt mutatják, hogy csökkent a kereslet

A BKK a felsorolt termékeket április 1-jétől kivezeti a kínálatából.

(Borítókép: Indulásra vár a Budapesti Közlekedési Központ 100E jelzésű közvetlen repülőtéri járata a Deák Ferenc téren, amely a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre közlekedik. Fotó: Róka László / MTI)

Rovatok