Index Vakbarát Hírportál

Szerdától még olcsóbb lesz a benzin

2023. február 27., hétfő 10:57

Március 1-jétől, szerdától a benzin nagykereskedelmi ára literenként bruttó 3 forinttal csökken, a gázolaj ára viszont nem változik.

Szinte egész februárban csökkentek az üzemanyagárak idehaza, és úgy tűnik, hogy ez március elsején is folytatódik. A holtankoljak.net oldalon hétfőn megjelent adatok alapján a benzin nagykereskedelmi ára szerdán bruttó 3 forinttal csökken, a gázolaj ára a hét közepén nem változik. 

Így figyelembe véve az aktuális átlagárakat (95-ös benzin: literenként 610 forint, gázolaj: literenként 618 forint) az alábbi átlagárakra számíthatunk a kutakon szerdától: 

Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu vezetője pár napja az Indexnek elmondta: az elmúlt hetekben folyamatosan csökkenő üzemanyagárakat lehet tapasztalni, és az olcsóbb, valamint automata kutaknál már tapasztalható a régóta várt árszint. Ez azért is meglepő, mert korábban a nemzetközi és a magyarországi piac is egyértelműen azt várta, hogy az újabb brüsszeli szankciónak  lesz egy árfelhajtó hatása, de ez egyelőre elmaradni látszik.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok