Index Vakbarát Hírportál

Lezárult egy korszak, eladják a Cserpest

2023. március 7., kedd 14:43

Cserpes István, a Cserpes Sajtműhely és a tejivók alapítója a Forbes főszerkesztőjének mondta el, hogy épp egy eladási folyamat közepén vannak, mert úgy érzi, gátja lenne már a fejlődésnek. Ezzel a cég nem fog megszűnni, sőt, ha a vevők igényt tartanak rá, a jelenlegi ügyvezető marad egyfajta tanácsadói pozícióban a cégnél segíteni az új tulajdonost.

Cserpes István Orbán Anitával, a Vodafone globális kapcsolatokért felelős igazgatójával, Máté Krisztával, egykori híradóssal és műsorvezetővel és Galambos Mártonnal, a Forbes főszerkesztőjével beszélgetett.

Benne vagyunk egy eladási folyamatban, de ez nem azt jelenti, hogy nem lesz Cserpes: kiváló kérőim vannak

– jelentette be Cserpes.

A meghozott döntésről úgy fogalmazott: úgy érzi, gátja lenne már a fejlődésnek vagy bármiféle szerkezetváltásnak. „Harminc intenzív évnél több nem várható el egy embertől” – jelentette ki.

Azt is elárulta, hogy nem volt könnyű döntés, mert a cégre úgy tekint, mintha a hatodik gyermeke lenne, szerinte olyan ez, mintha férjhez adná a lányát.

A férj hozza a maga tehetségét. Ahhoz, hogy átadjam neki, olyat kell látnom, amitől tudom, hogy stabil alapokon fog állni, és kipótolja az én hiányosságaimat

– árulta el a Forbesnak az üzletember.

Az is kiderült, hogy a cégeladás nagyjából két hónapon belül megtörténik, és nem kíván tulajdonrészt megtartani a cégéből, viszont ha igény van rá, marad még egy kicsit segíteni, amire nagy az esély. Ahogy ő fogalmazott: „eddig minden kérőm igényt tartott erre”.

Rovatok