Index Vakbarát Hírportál

Holland kézbe kerül a Sopron Bank

2023. március 7., kedd 08:36

A holland Trive Financial Holding felvásárolta a Sopron Bankot, új üzletággal bővítve globális befektetési és hitelezési tevékenységét. A világszintű bank ezentúl Trive Bank Hungary Zrt. néven szolgálja ki ügyfeleit. A bank vezérigazgatója komoly célokat fogalmazott meg.

A hollandiai székhelyű Trive Financial Holding felvásárolta a Sopron Bankot, új üzletággal bővítve meglévő globális befektetési és hitelezési tevékenységét – derült ki a lapunkhoz eljuttatott közleményből. A bank Trive Bank Hungary Zrt. néven szolgálja majd ki ügyfeleit, és része lesz a Trive Financial Holding leányvállalatainak, amelyek az Egyesült Államoktól Európáig, Afrikáig és Ausztráliáig terjednek az egész világon.

A Magyar Nemzeti Bank által engedélyezett Sopron Bank regionális nyugat-magyarországi bank volt, 20 éves magyarországi múlttal. A Trive Bank egy új és megbízható módszert mutat be az ügyfelek digitális banki tapasztalatainak növelésére, így mostantól teljesen digitálisan fog működni.

A Trive Bank hozzáadása hálózatunkhoz fontos lépést jelent a csoport számára, mivel a banki tevékenységet befektetési és hitelszolgáltatásaink mellé beépítjük. Az akvizíció lehetővé teszi számunkra, hogy földrajzi hatókörünket Magyarországra is kiterjesztjük azzal a céllal, hogy a Trive Bankot modern FinTech koncepciókon alapuló high-tech bankká tegyük

– mondta Engin Çubukçu, a Trive Financial Holding vezérigazgatója és elnöke, aki reményét fejezte ki arra, hogy Trive Bank lehetővé teszi számukra, hogy megvessék a lábukat Magyarországon, és olyan hazai kínálatot nyújtsanak, amely tükrözi a Magyarországgal kapcsolatos ambícióikat. 

A Trive Financial Holdingról

A hollandiai székhelyű Trive Financial Holding egy pénzügyi vállalatcsoport, amely a legmodernebb technológián keresztül globális befektetési és hitelezési termékeket kínál, valamint kockázati tőkebefektetésekkel rendelkezik, amelyek a FinTech cégekre összpontosítanak. A Trive küldetése, hogy a következő generációs pénzügyi szolgáltatási élmény biztosításával képessé tegye ügyfeleit pénzügyi útjukra. A csoport globális befektetési, hitel- és banki szolgáltatásokat kínál a Trive Investment B.V.-n, a Trive Credit B.V.-n és a Trive Bankon keresztül.

A Csoport 100 százalékos tulajdonában lévő leányvállalatain keresztül a Trive pénzügyi termékek széles választékát kínálja azokban az országokban, amelyekben a leányvállalatok működnek, beleértve az Egyesült Királyságban működő Financial Conduct Authority (FCA), az Australian Securities and Investments Commission (ASIC) és a máltai engedélyeket. A Financial Services Authority (MFSA), a Türkiye Capital Markets Board (CMB), a Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) az Egyesült Államokban, a Financial Sector Conduct Authority (FSCA) Dél-Afrikában, a Mauritius Financial Services Commission (FSC) és a Magyar Nemzeti Bank.

Rovatok