Index Vakbarát Hírportál

Ezt az édességet nem szabad megvenni a gyerekeknek – figyelmeztet a Nébih

2023. március 9., csütörtök 18:25

Lehetséges fulladásveszély és nem engedélyezett adalékanyagok (E407 és E410) használata miatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) visszahívja a boltok polcairól a Jelly Straws nevű terméket.

A hivatal arra kéri a vásárlókat, hogy a gyümölcszselé rudakat semmikép se fogyasszák el a vásárlók. Mint írták, a zselésítőanyagot tartalmazó zselés minicsésze termékek alakjuk és állaguk miatt megakadhatnak a torokban, és elzárva a légutakat esetlegesen fulladást okozhatnak.

A zselés minicsészék (jelly mini cups) olyan szilárd konzisztenciájú, zselé állagú édességet jelent, melyet kis méretű, félmerev műanyagból készült kelyhekbe vagy kapszulákba töltenek be, egy falatban történő elfogyasztásra valók, a kelyhekre vagy kapszulákra gyakorolt nyomással a szájba juttatva őket – jelezték.

A Nébih február végén arról számolt be, hogy nem engedélyezett növényvédőszer-maradékok – klórpirifosz, karbaril, fenitrotion – miatt az Orient Food Kft. visszahívta a forgalomból az „IDEAL fekete szemes bab 900 gramm” megnevezésű termék több tételét.

Ismertetik, hogy a forgalomból kivont terméket a törökországi Platin Agro Gida San. A.S. gyártotta, az intézkedésben érintett áru minőségmegőrzési ideje 2024. március 15.

Rovatok