Index Vakbarát Hírportál

Ismét béremelést kaptak a reptéri dolgozók

2023. március 13., hétfő 20:31 | aznap frissítve

A Budapest Airport munkavállalói márciusban újabb 7 százalékos béremelést kaptak, így fél év alatt átlagosan több mint 17 százalékkal, egy év alatt pedig átlagosan több mint 30 százalékkal nőtt a fizetésük.

A Budapest Airport cégcsoportnál a munkavállalói bérek egy év alatt átlagosan több mint harminc százalékkal emelkedtek. A repülőtér-üzemeltető társaság közleményében hangsúlyozta, hogy a Budapest Airport a nehéz gazdasági körülményekre való tekintettel tavaly két jelentős béremelést hajtott végre.

Tavaly márciusban átlagosan 13 százalékkal – egyes munkaköröknél 15 százalékkal –, októberben pedig a 2023-as béremelés egy részét előrehozva további 10 százalékkal emelkedett a BUD-csoport munkavállalóinak fizetése,

idén márciusban pedig végrehajtották a 2023-as béremelés második részét,

így a márciusi fizetéssel érkező további 7 százalékos emeléssel együtt a Budapest Airport, a RÜK Kft. és a BUD Security Kft. dolgozóinak bére fél év alatt átlagosan több mint 17 százalékkal, egy év alatt pedig átlagosan több mint 30 százalékkal nőtt – részletezték.

A tájékoztatás szerint emelkedett a karácsonyi bónusz és a törzsgárdajuttatás összege is. A Budapesten kívülről autóval közlekedők munkába járási támogatása márciustól kilométerenként 20 forintra nő, míg a budapesti munkavállalók továbbra is havi bruttó 14 286 forint utazási támogatásra jogosultak, amelynek nettója megegyezik a havi tömegközlekedési bérlet árával. A város közigazgatási határán kívülről, vonattal vagy busszal ingázóknak a jogszabálynak megfelelő 86 százalékos bérletár-megtérítés jár.

Zahorán-Pirisi Zsuzsa, a Budapest Airport humánerőforrás vezérigazgató-helyettese a közleményben hangsúlyozta, a budapesti repülőtér a 15-25 milliós utasforgalmat bonyolító repülőterek között Európa legjobbja lett, ami nem lett volna lehetséges a BUD-csoport dolgozóinak elhivatott munkája nélkül.

(Borítókép: Utasok a Liszt Ferenc repülőtéren 2020. július 17-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok