Index Vakbarát Hírportál

Tárgyalni jönnek az Audi-vezérek is

2023. március 14., kedd 19:14

Az Audi Hungaria Független Szakszervezet és a munkáltatók illetékes delegációja kedden újra tárgyalóasztalhoz ült, a téma ezúttal is a béremelés volt. A munkáltatók nem álltak elő újabb javaslattal. Az egyeztetések jövő héten folytatódhatnak.

A keddi egyeztetés rövid ideig tartott, mivel a munkáltatók nem érkeztek újabb béremelési javaslattal.

Az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ) közleményében jelezte, hogy képviselői szomorúan szembesültek ezzel, és a munkáltatóknak röviden újra összefoglalták, hogy munkatársaik és tagjaik részéről melyek azok a fontos elemek, amelyeket mindenképpen látni szeretnének a béremelési javaslatban.

Az AHFSZ jelezte, hogy munkatársai méltányos és megbecsülésüket tükröző bérezést érdemelnek.

Az újabb tárgyalási forduló után nem sokkal a munkáltatói fél delegációjának vezetője arról tájékoztatta a szakszervezetet, hogy legkorábban a jövő héten Gerd Walker, az AUDI AG termelésért és logisztikáért, valamint Xavier Ros, személyügyért és szervezetért felelős igazgatótanácsi tagja is a tárgyalóasztalhoz ülnek, és az így kiegészült tárgyalói körrel folytatódnak a bértárgyalások. Emiatt az erre a hétre tervezett újabb egyeztetés elmarad.

Múlt héten is tárgyaltak

Már hetek óta húzódik a bértárgyalás az Audinál. Múlt csütörtökön is volt egy tárgyalási forduló, amelyen a szakszervezet átadta az újabb bérkövetelését a munkáltatónak. A tájékoztatás szerint az előző bérkövetelésük minden tétele megmaradt, csak egyben történt változás. A lojalitási bónusznál minden adott év tekintetében a követelt összeget 500 forinttal csökkentették.

A szakszervezet aggasztónak találja a bértárgyalások folyamatának jelenlegi helyzetét, mivel túlzottan nagy a szakadék a munkavállalói követelés és a munkáltatói oldal béremelési javaslata között.

A munkáltatói oldal március 9-én közölte, a szakszervezet béremelési javaslata elérte a tárgyaló delegációjuk felhatalmazásának határát, és egyben jelezték, hogy az Audi AG vezetése jogosult dönteni a további keretekről.

Az AHFSZ bértárgyalási delegációjának vezetője – Horváth Zoltán járműgyári elnökhelyettes – markánsan kinyilatkozta, hogy a tárgyalások folytatását úgy látja célravezetőnek, ha a tárgyalóasztal másik oldalán is döntési jogkörrel felruházott partnereket látunk a jövőben

– volt olvasható a múlt csütörtöki közleményben. Hozzátették: a helyzet fontossága miatt még aznap tájékoztatják az AHFSZ bizalmi testületét is a kialakult helyzetről és a további szükséges lépésekről.

Rovatok