Index Vakbarát Hírportál

Ezek lettek az év szállodái Magyarországon

2023. március 16., csütörtök 16:45

Az Év szállodája pályázatot 2022 végén, három év kihagyás után hirdette meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai partnerségével.

A 2013-ban életre hívott pályázat célja kiemelni azokat a szállodákat, amelyek kiemelkedő gazdasági teljesítményük mellett minőségi szolgáltatásokat nyújtanak a vendégeknek, példaértékű a humánpolitikájuk, fenntartható megoldásokkal óvják környezetünket, vagy éppen jótékonysági akciókkal segítik a rászorulókat. Ezúttal 24 hotel döntött úgy, hogy megméretteti magát.

Az Év szállodája 2022 cím nyertese az országosan meghirdetett háromcsillagos kategóriában az Ibis Styles Budapest Airport lett. A fővároson kívüli szállodák részére meghirdetett négycsillagos kategóriában a Kolping Hotel Spa & Family Resort nyert.

A budapesti négycsillagos szállodák sorában limited service kategóriában két győztes is hirdettek: az Opera Garden Hotel & Apartmentset és a Hotel Moments Budapestet; a full service kategória nyertese pedig a Budapest Airport Hotel Stáció Wellness & Konferencia lett.

A nyertesek közül a Kolping Hotel harmadszorra, a Hotel Moments és a Hotel Stáció pedig másodszorra szerepel a díjazottak között, ami azt mutatja, hogy ezek a szállodák folyamatosan magas színvonalú szolgáltatást nyújtanak, képesek fejlődni, a munkavállalóikat elismerik és motiválják – mutattak rá a közleményben.

A díjakat Horváth Péter, az MTÜ vezérigazgatója, Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke és Szauter István zsűrielnök adta át.

A szoros verseny miatt a kategóriagyőztesek mellett a zsűri különdíjak odaítéléséről is döntött:

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) által kiírt Év Fiatal Szállodása 2022 pályázatra 35 év alatti tehetséges szállodai részlegvezetők, igazgatók nevezhettek. Az Év Fiatal Szállodása 2022 címét Niedermüller Gábor, a Novotel Szeged szállodaigazgatója nyerte.

A nyertes az 1000 eurós pénzdíj és egyedi díszoklevél mellett az ország vezető szakembereivel történő többalkalmas konzultációt, népszerű szakmai híroldalakon való sajtómegjelenéseket, az MSZÉSZ „Év Technológiai Újítása 2023” díjának szakmai zsűrijében való részvételt, valamint a Magyar Turizmus Akadémia által felajánlott Vezetői hatékonyságfejlesztés online képzést nyert.

Rovatok