Index Vakbarát Hírportál

Drágul-e az HBO Max Magyarországon?

2023. március 23., csütörtök 11:50

Jamie Cooke, a Warner Bros. Discovery regionális igazgatója többek között az HBO Max jövőjéről is beszélt egy interjúban, valamint elárulta, hogy várható-e drágulás Magyarországon.

Jamie Cooke – akit tavaly júniusban neveztek ki a Warner Bros. Discovery Közép- és Kelet-Európa, Baltikum, Közel-Kelet, mediterrán térség és Törökország vezérigazgatójává – a Pénzcentrumnak nyilatkozott a streamingszolgáltatások és az HBO Max helyzetéről, valamint arról, hogy várható-e áremelkedés a közeljövőben.

A vezérigazgató közölte, hogy az előfizetőik száma globális szinten 1,1 millióval nőtt a múlt év utolsó negyedévében: az előfizetőszám 96,1 millióra nőtt a harmadik negyedév végi 95 millióról. A tervek szerint

A HBO MAX és a Discovery+ tartalmait egy nagyobb, globális platformon egyesíteni fogják. Európában ez jövőre esedékes.

Cooke arról is szót ejtett, hogy a jövőben a streaminget teljesen integrálni fogják a mozis, televíziós, licencelési és videójáték-üzletágaikkal. Ennek értelmében ha egy új címet bemutatnak a moziban, később elérhetővé válik a streamingplatformon, majd a lineáris televízióban, és letölthető lesz a hozzá tartozó játék is, mint például a Hogwarts Legacy esetében – mondta.

A streamingszolgáltatók költségei világszerte nőnek, ám a vezérigazgató elmondta, hogy

jelenleg nem tervezik, hogy módosítják az előfizetési díjaikat Magyarországon.

Hozzátette: versenyképes díjszabásukról mindig a régió és a helyi piac alapos elemzése után döntenek. Magyarország az egyik legfontosabb ország számukra a régióban, így kiemelt figyelmet fordítanak tartalmaik szinkronizálására.

Rovatok