Index Vakbarát Hírportál

Egy német bank bedőlésétől rettegnek az emberek

2023. március 24., péntek 19:21

Általános rossz hangulat uralkodik az európai tőzsdei kereskedésben, a Deutsche Bank mínusz 15 százalékos mínuszban zárt pénteken.

A bankrészvények újra zuhanni kezdtek a pénteki európai tőzsdei kereskedésben, ugyanis attól rettegnek az emberek, hogy további bankok lehetnek rossz állapotban. A Deutsche Bank esetében mínusz 15 százalék mutatkozott.

A napi.hu cikke szerint a pánikot az váltotta ki, hogy a bank bejelentette: megkezdte kötvényei visszavásárlását, mivel a befektetői aggodalmak miatt azok most viszonylag olcsón megvehetők.

Ennek a hírnek meg kellene nyugtatnia a befektetőket, ám a tömegpszichológia felülírta a racionalitást: önmagában bármilyen hír jelenik meg, azt rossznak értékelik. Olaf Scholz német kancellár megnyugtatásul közölte, a német állam is támogatja a bankot, ha kell.

A Deutsche Bank mellett a a Commerzbank és a francia Société Générale részvénye is zuhanni kezdett. Az általános rossz hangulat az OTP-t is megviselte, pénteken 5,3 százalékos mínuszban zárt, 9844 forinton.

Rovatok