Index Vakbarát Hírportál

Sokkal olcsóbb tankolni a szomszédos országokban, mint Magyarországon

2023. április 6., csütörtök 20:38

Érdemes külföldön megtankolni az autót, ugyanis az összes szomszédos országban olcsóbb az üzemanyag, mint itthon. Romániában és Szlovéniában a benzinért 100, a gázolajért 50 forinttal kell kevesebbet fizetni literenként.

Mint megírtuk, a benzin fogyasztói átlagára már nem változik a héten, a gázolajé viszont 6 forinttal csökken április 7-én, pénteken. Ennek értelmében az alábbi átlagárakon tankolhatunk hétvégén a hazai kutakon: a 95-ös benzin jelenleg 611 Ft/liter, várhatóan marad húsvétkor is; a gázolaj esetén 591 forintról 585 forintra csökkenhet a literenkénti átlagár.

Az említett árak európai összevetésben nem számítanak alacsonynak, a forinterősödés és az árcsökkenés ellenére sem. A napi.hu beszámolója szerint a magyar üzemanyagárak az európai középmezőnyben helyezkednek el. 

A Cargopedia nevű szakoldal táblázata alapján a Magyarországon 618 forintba kerülő benzinért és az 600 forintos gázolajért például Németországban jóval többet, 683, illetve 641 forintot kell fizetni, de a környező országokban szinte mindenhol kevesebbet.

Rovatok