Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, mennyibe került a Fidesz–KDNP balatoni frakcióülése

2023. április 10., hétfő 17:43

Több mint 35 millió forintba került a Fidesz–KDNP balatonfüredi frakcióülése – derült ki a parlament honlapján közzétett adatokból.

A két párt még február végén, a tavaszi parlamenti ciklus kezdete előtt tartott kétnapos frakcióülést Balatonfüreden, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondott. Hogy mi mindenről beszélt, arról ebben a cikkünkben számoltunk be.

A kormánypártok az Országgyűlés honlapján közzétett adatok szerint 35 138 250 forintot fizettek a Hotel Fürednek. A szerződést a szálloda tulajdonosa, Czigle János írta alá.

Az Alfahír portál azt is megjegyezte, hogy 2022 februárjában, a választási kampány előtt is volt egy ehhez hasonló fideszes frakcióülés Balatonfüreden, 

DE AZ MÉG 10,6 MILLIÓ FORINTTAL KEVESEBBE KERÜLT.

Akkor két szállodát is kibéreltek a pártok: a Hotel Fürednek 16 193 715 forintot fizettek, a szintén Czigle Jánoshoz tartozó Czigle-Flamingó Hotelnek pedig 8 325 063 forintot perkáltak le.

Az Alfahír azt is megjegyezte, hogy a drágulás ellenére nem ez volt a legdrágább frakcióülés, hanem az, amelyet 2021 nyarán tartottak Debrecenben: akkor több mint 56 millió forintot fizettek a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft.-nek. Az azt megelőző években viszont jóval kevesebb pénzről szólt a számla: 2018 és 2020 közt rendszerint 9,5 és 16,8 millió forint közti összegbe kerültek a kormánypárti frakcióülések. 

(Borítókép: Kocsis Máté, a Fidesz és Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülése után a balatonfüredi Kisfaludy Galériában 2023. február 23-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok